Person funnet omkommet etter søk i Kvam

Politiet har hentet opp en omkommet person av vannet etter et søk i elven Tokagjelet i Kvam lørdag. Det er grunn til å tro at vedkommende er en av de savnede.

Tre personer ble søndag 24. oktober meldt savnet etter at båten deres ble tatt av strømmen i elva Tokagjelet i Kvam kommune. Lørdag 30. oktober gjorde politiet funn av en omkommet person i elva. Foto: Marit Hommedal / NTB
Tre personer ble søndag 24. oktober meldt savnet etter at båten deres ble tatt av strømmen i elva Tokagjelet i Kvam kommune. Lørdag 30. oktober gjorde politiet funn av en omkommet person i elva. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

– I forbindelse med et søk midt på dagen lørdag ble det gjort observasjoner av noe som så ut som en person. Vedkommende var død. Det er all grunn til å tro at dette er en av de tre som er savnet, sier operasjonsleder Svein Laupsa i Vest politidistrikt på en pressekonferanse lørdag kveld

Politiet opplyser videre at personen er tatt opp av elven og vil bli sendt til obduksjon og identifisering i Bergen.

Personen ble funnet i øverste del i Tokagjelet. Hovedteorien til politiet er fortsatt at de savnede ligger i øverste del av elva.

– Det ikke er gjort andre funn i løpet av lørdagen. Vi vil fortsette søket etter de andre savnede, spesielt med droner. Årsaken til det er at Tokagjelet er et risikofylt område å søke i, sier Laupsa.

Søket er avsluttet for i dag og fortsetter i morgen. Noe mer konkret enn det er ikke kjent.

Leteaksjonen ble iverksatt søndag 24. oktober etter at en båt ble tatt av strømmen i en elv ved Tokagjelet i Kvam i Hardanger. Store letemannskaper har siden søndag deltatt i søket. Mandag kveld gikk aksjonen fra å være en redningsaksjon til å være et søk etter antatt omkomne personer.

De pårørende er varslet, opplyser politiet.

(NTB)

4 år gamle Korbyn går viralt med hjerteknusende reaksjon på Halloween-kostyme Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer