Person funnet død etter husbrann i Honningsvåg

En person er funnet død i restene av et hus som brant i Honningsvåg i Finnmark søndag, opplyser politiet. Årsaken til brannen er ukjent.

Publisert

– En person er funnet død inne i huset. Pårørende er varslet. Åstedet sperres av, og krimteknikere vil undersøke stedet, skriver Finnmark politidistrikt på Twitter søndag ettermiddag.

Meldingen om brannen kom inn til nødetatene rundt klokken 5 søndag morgen.

– Det er én person registrert bosatt på adressen. Vi vet ikke om det bor flere der, for eksempel leieboere, sa operasjonsleder Einride Hals i Finnmark politidistrikt til NTB søndag morgen.

Brannvesenet satte i gang med slokking, og fire bolighus i nærheten ble evakuert. Brannmannskapene fikk bistand fra Avinor for å få nok vann til slokkearbeidet.

– Det blåser en del og spredningsfaren var reell, men vi har klart å avverge spredning. Boligen som brennes, kan ikke berges. Det har heller ikke vært mulig å gå inn der, sa vaktleder Terje Olsen på 110-sentralen i Finnmark til NTB.

Årsaken til brannen er ikke kjent.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer