Person døde i Innlandet tidligere i år etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen

En person i Søndre Land i Innlandet døde etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen tidligere i år. Dødsfallet er nå registrert som dødsfall knyttet til vaksinen.

En person i Søndre Land døde etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. En ny rapport konkluderer med at det var vaksinen som var årsaken til at personen døde. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
En person i Søndre Land døde etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. En ny rapport konkluderer med at det var vaksinen som var årsaken til at personen døde. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Vis mer
Publisert

En person i Søndre Land døde etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen. En ny rapport konkluderer med at det var vaksinen som var årsaken til at personen døde.

Personen fikk AstraZeneca-vaksinen da den fremdeles var i bruk i starten av 2021. Et par dager etter å ha blitt vaksinert, ble personen fraktet til sykehus med smerter, skriver Oppland Arbeiderblad.

Vedkommendes hjerte stanset kort tid etter, og personen ble erklært død. Den første rapporten konkluderte med at det var underliggende sykdommer som var årsaken til dødsfallet.

En endelig rapport over et halvt år etter konkluderer imidlertid med at det var AstraZeneca-vaksinen som var den utløsende faktoren. Vaksinen ble stanset i Norge i mars etter rapporter om alvorlige bivirkninger.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer