Person alvorlig skadd etter skyting på Tøyen i Oslo

En mann er skutt og alvorlig eller kritisk skadd i Oslo. Skytingen skjedde i området rundt Tøyen torg. Politiet søker fortsatt etter gjerningspersoner.

Politiet er tungt til stede på Tøyen torg etter at en person ble skutt. Foto: Heiko Junge / NTB
Politiet er tungt til stede på Tøyen torg etter at en person ble skutt. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet er til stede med flere patruljer, skriver Oslo politidistrikt. Ifølge innsatsleder Steinar Bjerke er det en ung mann som er blitt skutt.

– Vi fikk meldingen klokka 21.15. Det har vært mange nødtelefoner. Vi tror dette har skjedd utendørs, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet.

Skyteepisoden skjedde trolig i tilknytning til en sushirestaurant.

Han opplyser også om at den skutte mannen er kjørt til sykehus. Tilstanden skal være alvorlig eller kritisk.

Stokkli sier det ikke er noe som tyder på at det var snakk om en tilfeldig episode, og at politiets hypotese er at det er en relasjon mellom gjerningsperson og fornærmede. Det har vært konflikter i området i det siste, men det er ikke kjent om det har noen tilknytning til skytingen.

Et større område er blitt sperret av. Foto: Heiko Junge / NTB
Et større område er blitt sperret av. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Det skal ha vært mange på stedet og svært uoversiktlige forhold. Politiet leter etter en eller flere gjerningspersoner. Bjerke sier politiet fortsatt ønsker kontakt med flere vitner.

Det ble tidlig meldt at en annen person også var skutt, men hadde forlatt området. Politiet har foreløpig ikke funnet vedkommende.

Avisa Oslos politiske redaktør Eirik Mosveen var i området sammen med sin mor.

– Jeg ser en person komme løpende ut fra restauranten, som stopper rett foran oss. Der drar han opp noe som ligner på et skytevåpen. Vi hørte flere skudd, forteller han blant annet, sier Mosveen til Avisa Oslo.

Saken oppdateres.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer