Person alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i Oslo sentrum

En person er alvorlig skadd etter å ha blitt stukket en eller flere ganger med kniv i Brugata i Oslo sentrum torsdag morgen.

Politi i Brugata i Oslo etter melding om at en person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Politi i Brugata i Oslo etter melding om at en person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vi har flere patruljer som leter etter gjerningsmannen. Vi har en intern beskrivelse av ham, men ikke noe navn. Vi kommer ikke til å gå ut med beskrivelsen av ham nå, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Personen som ble knivstukket, fikk umiddelbart hjelp av ambulansepersonell på stedet og er kjørt til sykehus for videre behandling av skadene. Politiet kjenner så langt ikke foranledningen til voldsangrepet, men forsøker å bringe klarhet i omstendighetene gjennom avhør av vitner.

Narkomiljø

Den antatte gjerningsmannen ble sett løpende fra stedet. Han skal være av afrikansk opprinnelse og hadde på seg mørke klær.

Hendelsen ble meldt til alarmsentralen i 8.30-tida torsdag. Knivstikkingen fant sted utenfor en storkiosk i Brugata, et område hvor det ofte oppholder seg mange narkomane, og hvor det foregår narkotikaomsetning. Den skadde mannen skal være en del av dette miljøet.

Uprovosert angrep

En vitne VG har snakket med, sier angrepet skjedde helt uprovosert. Han fulgte etter gjerningsmannen en periode, men vedkommende begynte å løpe da han så at noen fulgte etter ham. Ifølge vitnet ble fornærmede knivstukket i ryggen.

Politiet har sikret seg gode bilder av gjerningsmannen fra overvåkingskameraer som dekker åstedet.

– Vi har patruljer i området som har tilgang til bildet og leter etter gjerningsmannen, sier Bjørsvik.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer