Pentagon: Russiske styrker har ikke lenger full kontroll over Kherson

Russiske styrker har ifølge Pentagon ikke lenger full kontroll over Kherson, den første større byen Vladimir Putins styrker erobret etter invasjonen av Ukraina.

Et satellittbilde fra Planet Labs PBC viser brann og røyk på flyplassen i Kherson i Ukraina 15. mars. Det som antas å være et ukrainsk angrep mot flyplassen skal da ha ødelagt en rekke helikoptre og kjøretøyer. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB
Et satellittbilde fra Planet Labs PBC viser brann og røyk på flyplassen i Kherson i Ukraina 15. mars. Det som antas å være et ukrainsk angrep mot flyplassen skal da ha ødelagt en rekke helikoptre og kjøretøyer. Foto: Planet Labs PBC / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det sier en talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet under en presseorientering fredag, ifølge New York Times.

Kilden sier ukrainske styrker kjemper hardt i Kherson og presser tilbake russiske styrker der. Den strategisk viktige byen ligger ved elva Dnepr og er en viktig havneby. Den hadde før krigen omkring 300.000 innbyggere.

Meldingen står i kontrast til en kunngjøring fra den russiske generalen Sergej Rudskoj tidligere samme dag. Her hevdes det at Kherson-regionen er under full russisk kontroll.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer