Pentagon-lekkasjene kan stamme fra chatterom

En større lekkasje av hemmelige dokumenter fra USAs myndigheter kan ha startet i et chatterom på plattformen Discord, som er populær blant gamere.

En større lekkasje av hemmelige dokumenter fra USAs myndigheter kan ha startet i et chatterom på plattformen Discord, som er populær blant gamere. Arkivfoto: Jeff Chiu / AP / NTB
En større lekkasje av hemmelige dokumenter fra USAs myndigheter kan ha startet i et chatterom på plattformen Discord, som er populær blant gamere. Arkivfoto: Jeff Chiu / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det var da diskusjonen i et chatterom opprettet på Discord for å snakke om flere ulike temaer dreide inn på Ukraina-krigen, at en bruker begynte å dele tilsynelatende graderte dokumenter, skriver nyhetsbyrået AP.

Discord er en kommunikasjonsplattform ofte brukt i forbindelse med gaming, og den lar brukerne opprette chatterom der de kan kommunisere med lyd, tekst, bilde eller video.

Brukeren delte informasjonen først blandet sammen med sine egne meninger, før vedkommende begynte å dele bilder av dokumenter med bretter i dem. AP har intervjuet en person som sier han var medlem av chatterommet, men kunne ikke uavhengig bekrefte flere av detaljene han kom med, og chatterommet har blitt slettet.

Dokumentene synes å ha gått upåaktet hen utenfor chatterommet inntil for noen uker siden, da de begynte å spre seg på andre sosiale medier og i noen tradisjonelle medier.

Dokumentene ser ut til å være i samme format som brifingene landets ledere får om nasjonal sikkerhet. Men enkelte av de lekkede dokumentene ser ut til å ha blitt manipulert, ifølge USAs forsvarsdepartement Pentagon, som kaller lekkasjen en stor sikkerhetstrussel.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer