Pentagon: Flyplassen i Kabul er åpen igjen

Det amerikanske forsvarsdepartementet opplyser at trafikken på flyplassen i Kabul er kommet i gang igjen etter å ha vært stanset tidligere mandag.

Publisert

Det opplyste generalmajor Hank Taylor i det amerikanske forsvaret under en pressekonferanse i Pentagon mandag ettermiddag.

Ifølge Taylor har et C-17-fly med soldater fra det amerikanske marinekorpset allerede landet, og ytterligere et transportfly med forsterkninger var på vei inn.

Det utspilte seg kaotiske scener på den internasjonale flyplassen i Kabul da en stor folkemengde tok seg inn på selve flyplassområdet. Dramatiske filmopptak viste personer som forsøkte å klamre seg til militærfly som var i ferd med å ta av. Amerikanske militærmyndigheter opplyste senere at flere hadde mistet livet i hendelsen.

En rekke land er i ferd med å evakuere personell fra Afghanistan, og å holde flyplassen åpen er nødvendig for å få gjennomført evakueringen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer