Pentagon etablerer ny enhet som skal granske ufoer

Pentagon etablerer en ny gruppe som skal granske ufo-observasjoner. Enheten blir en del av den amerikanske marinen.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon i Washington, her i et bilde fra 2008. Foto: Charles Dharapak /AP/NTB Scanpix
Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon i Washington, her i et bilde fra 2008. Foto: Charles Dharapak /AP/NTB Scanpix Vis mer

Det opplyste det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon fredag. Enheten får navnet Unidentified Aerial Phenomena Task Force (UAPTF).

Dermed bruker det amerikanske forsvaret også ny terminologi – de foretrekker begrepet UAP fremfor UFO, som jo har en spesiell klang i populærkulturen.

– Meningen er å bedre forståelsen av og få innsikt i UAP-enes natur og opphav, sier Pentagons talskvinne Susan Gough i en uttalelse.

Det amerikanske forsvaret er mer bekymret for «uidentifiserte luftfenomener» knyttet til jordiske rivaler enn grønne menn fra det ytre rom.

Kina-frykt

Særlig er bekymringen stor for Kinas kapasiteter når det gjelder overvåking fra lufta, både ved hjelp av droner og annet.

– Denne spesialenheten får i oppdrag å oppdage, analysere og katalogisere UAPer som kan tenkes å utgjøre en trussel mot USAs nasjonale sikkerhet, sier Gough.

– Alle tilfeller der uautoriserte luftfartøyer seg inn i våre treningsområder eller i avgrenset luftrom tas svært alvorlig, sier hun, og føyer til:

– Dette omfatter også gransking av inntrengning som i utgangspunkter rapporteres som UAP – der observatøren ikke umiddelbart kan identifisere hva han eller hun ser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer