Foto: AFP/NTB scanpix
Foto: AFP/NTB scanpix Vis mer

Pentagon bekrefter at Hamza bin Laden er død

Hamza bin Laden, en av sønnene til Osama bin Laden, bekreftes død av Pentagon i USA, etter flere uker med ubekreftede meldinger fra flere hold.

Publisert

USAs forsvarsminister Mark Esper kom med bekreftelsen i et intervju med Fox News onsdag kveld.

– Jeg har ingen detaljer angående dette. Og om jeg hadde det, er jeg usikker på hvor mye jeg kunne sagt, sier Esper.

I slutten av forrige måned dukket det opp ubekreftede meldinger om at bin Laden var blitt drept i løpet av de siste to årene i en USA-ledet operasjon. President Donald Trump nektet å kommentere meldingene.

Hamza bin Laden antas å ha blitt født på slutten av 1980-tallet, og han fikk etter hvert en rolle i farens ytterliggående, væpnede islamist-nettverk – al-Qaida.

Organisasjonen sto bak angrepene i USA 11. september 2001. Angrepene kostet nesten 3.000 mennesker livet og regnes som verdenshistoriens dødeligste terroraksjon.

Da Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialstyrker i Pakistan i 2011, ble det funnet brev som tydet på at han så for seg Hamza som en framtidig leder.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.