Pengesuksess for Ruud – garantert tosifret millionbeløp i Paris

Casper Ruud har fått sitt sportslige gjennombrudd på Grand Slam-nivå i årets Roland-Garros. Finaleplassen er også særs innbringende økonomisk.

Casper Ruud kan glede seg over millionsuksess i Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB
Casper Ruud kan glede seg over millionsuksess i Roland-Garros. Foto: Michel Euler / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Premiepengene i storturneringen i Paris er hevet med 6,8 prosent siden før koronapandemien, og i alt skal det deles ut 43,6 millioner euro – tilsvarende 440 millioner kroner – til spillerne i årets utgave.

Som finalist er Ruud garantert 11,1 millioner kroner, og skulle han slå Rafael Nadal venter en pen premiesum på 22,2 millioner.

Det vil i så fall utgjøre snaut 27 prosent av premiepengene Ruud har spilt inn gjennom sin karriere. Tidligere i år har han spilt inn om lag 15,5 millioner kroner.

Fredag tapte han det første settet, men deretter plukket nordmannen bruddball på bruddball og kjørte kroatiske Marin Cilic i senk. Seieren betyr også at nordmannen klatrer til 6.-plass på verdensrankingen, hans høyeste plassering der noen gang.

I løpet av Roland-Garros har han passert både russeren Andrej Rublev og det spanske stortalentet Carlos Alcaraz, som begge røk ut i kvartfinalen.

Premiepengene i Roland-Garros er identiske for menn og kvinner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer