Peng Shuai-budskap forbudt i Australian Open: – Ynkelig

Arrangørene av Australian Open tillater ikke T-skjorter som støtter Peng Shuai. Den tidligere verdensstjernen Martina Navratilova (65) reagerer kraftig.

Flere reagerer på Tennis Australias håndtering av Peng Shuai-saken. Foto: darron Cummings / AP / NTB
Flere reagerer på Tennis Australias håndtering av Peng Shuai-saken. Foto: darron Cummings / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det australske tennisforbundet, Tennis Australia, organiserer Grand Slam-turneringen som foregår i Melbourne. Beslutningen forsvares med at det ikke er tillit med bekledning eller bannere som er av politisk art.

Før helgen ba sikkerhetsfolk en tilskuer i Melbourne om å fjerne en t-skjorte med teksten: «Hvor er Peng Shuai?»

– Det er ynkelig, skriver tidligere verdensener Martina Navratilova på Twitter.

Tennisikonet deltok også i studioet til Tennis Channel der hun utbroderte:

– Det er ikke et politisk budskap. Det er et budskap om menneskerettigheter. De (arrangørene) kapitulerer fullstendig i denne saken og lar kineserne diktere hva de skal gjøre. Jeg synes det er veldig svakt, sa Navratilova.

Peng forsvant fra offentligheten i flere uker i november etter at hun beskyldte en tidligere kinesisk toppolitiker for å begå seksuelle overgrep mot henne gjennom flere år. Senere viste hun seg fram igjen, og hun trakk beskyldningene tilbake og sa hun hadde blitt misforstått.

Droppet turneringer

Kvinnenes internasjonale tennisforbund (WTA) reagerte med å droppe alle planlagte turneringer i Kina og Hongkong i 2022 på grunn av saken.

Kinas regjering har fnyst av WTAs boikott og stemplet hele Peng-saken som «ondsinnet hype».

– Kina er sterkt imot handlinger som politiserer sport, har landets utenriksdepartement uttalt.

WTA har fortsatt ikke møtt 35 år gamle Peng ansikt til ansikt. Ifølge BBC er organisasjonen fortsatt bekymret for Pengs frihet i hjemlandet Kina.

– Mangel på mot

Det er ikke bare Navratilova som har reagert på Tennis Australias håndtering av Peng Shuai-saken:

– Hva skjer? For et mangel på mot! Hva om dere ikke hadde hatt kinesiske sponsorer? skriver den franske tennisspilleren Nicolas Mahut på Twitter.

Navratilova har tidligere støttet Peng i denne saken. Navratilova vant hele 18 Grand Slam-titler i løpet av sin aktive tenniskarriere. Den første kom i Wimbledon-turneringen i 1978, mens den siste oppnådde hun samme sted i 1990.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer