Fagutviklingssykepleier Marte Rygh Selmer ikledd smittevernutstyr tar en spyttprøve på isolatposten på Ullevål sykehus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Fagutviklingssykepleier Marte Rygh Selmer ikledd smittevernutstyr tar en spyttprøve på isolatposten på Ullevål sykehus. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Påvist nye steder: 25 smittet med coronaviruset i Norge

Det siste døgnet er det bekreftet seks nye tilfeller av coronaviruset i Norge. Totalt er 25 personer smittet med viruset her til lands.

Publisert

Ingen av dem er alvorlig syke, og ingen er innlagt på sykehus, opplyser overlege ved Folkehelseinstituttet (FHI), Siri Helene Hauge.

– Alle er i hjemmene sine og er isolert, sier Hauge.

På kort sikt er det ventet at det vil komme flere tilfeller, ifølge Hauge.

Nytt tilfelle i Rogaland

FHI meldte først om 24 nye tilfeller, men klokken 18.04 ble det bekreftet et nytt tilfelle av coronaviruset i Rogaland.

12 av tilfellene er i østlandsområdet, inkludert fem ansatte ved Oslo universitetssykehus. Ni av tilfellene er i Vestland, to i Agder, ett i Rogaland og ett i Tromsø. De seks nye tilfellene har alle tilknytning til smitte i utbruddsområder i utlandet.

Under store arrangementer i tiden framover oppfordrer FHI til gode hygienerutiner, som grundig håndvask, bruk av håndsprit og gode hostevaner. Kommunelegen i den aktuelle kommunen vil avgjøre om det er hensiktsmessig å avlyse større arrangementer.

Kan gå over i ny fase

Helsemyndighetene forventer at smittespredningen kan gå over i en ny fase, der vi får smittespredning i Norge uten at alle de smittede klarer å knyttes til et kjent utbruddsområde.

Dersom det skjer, kan det bli aktuelt med nye og mer inngripende tiltak for å hindre smittespredning, varsler FHI.

– Målet for tiltakene som gjennomføres nå, er at færrest mulig blir smittet fremover, og at tilfellene spres ut i tid slik at helsetjenesten har tilstrekkelig kapasitet til å ivareta de som kan bli alvorlig syke, forklarer avdelingsdirektør Line Vold ved FHI.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.