Paven vil på besøk til Nord-Korea

Pave Frans har bedt nordkoreanske myndigheter om å invitere ham til Nord-Korea, og sier han ikke ville avslå en sjanse til å besøke landet og jobbe for fred.

Pave Frans har sagt han gjerne vil besøke Nord-Korea, dersom han får en offisiell invitasjon. Foto: Guglielmo Mangiapane / AP / NTB
Pave Frans har sagt han gjerne vil besøke Nord-Korea, dersom han får en offisiell invitasjon. Foto: Guglielmo Mangiapane / AP / NTB Vis mer
Publisert

– Når de inviterer meg, og med det mener jeg vær så snill å inviter meg, vil jeg ikke si nei, sa paven i et intervju med Sør-Koreas rikskringkaster KBS fredag.

Et potensielt pavebesøk ble foreslått av Sør-Koreas tidligere president Moon Jae-in i 2018, etter diplomatiske møter med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Moon, som er katolikk, sa at Kim hadde sagt paven var ville bli ønsket «entusiastisk» velkommen til landet. Pave Frans sa den gang at han ville være villig til å reise til Nord-Korea dersom han fikk en offisiell invitasjon.

Paven har gjentatte ganger oppfordret koreanere på begge sider til å «jobbe for fred».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer