Paven presiserer uttalelse: Homofili er ikke en synd

Pave Frans understreker at det ikke er homofili som sådan han mener er en synd, men at sex utenfor ekteskap kan være det.

Pave Frans justerer en uttalelse om homofili og sier han ble misforstått. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB
Pave Frans justerer en uttalelse om homofili og sier han ble misforstått. Foto: Domenico Stinellis / AP / NTB Vis mer
Publisert

I et intervju med nyhetsbyrået AP tidligere denne uken uttalte pave Frans at homofili ikke er en forbrytelse. Han kom også med uttalelser som kunne forstås som at han mente det likevel er en synd.

– Jeg vil understreke at det ikke er en forbrytelse å være homo, og også understreke at kriminalisering av homofili verken er bra eller rettferdig, skriver paven i et brev til pater James Martin, som er redaktør for et katolsk tidsskrift.

Det han imidlertid mener er en synd, er seksuelle handlinger utenfor ekteskap.

– Da jeg sa det var en synd refererte jeg simpelthen til katolsk lære, altså at sex utenfor ekteskap er en synd, skriver Den katolske kirkens overhode.

– Selvfølgelig må man vurdere omstendighetene, som kan redusere eller utelukke skyld, legger han til.

I AP-intervjuet sa paven at katolske biskoper som støtter kriminalisering av homofili, må gjennom en omvendelsesprosess.

Dette budskapet gjentar han i brevet.

– Det er forståelig at nyanser av det jeg sa i den muntlige samtalen forsvant i det skriftlige manuset. Men jeg vil si til enhver som støtter kriminalisering av homofili, at de tar feil.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer