Paven brukte ordet «terrorisme» for å beskrive angrep på kirke i Gaza

Paven brukte harde ord i sin ukentlig bønn søndag.

Pave Frans bruker harde ord om et angivelig israelsk angrep i en kirke der to kvinner ble drept. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Pave Frans bruker harde ord om et angivelig israelsk angrep i en kirke der to kvinner ble drept. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Vis mer
Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Pave Frans har igjen brukt ordet «terrorisme» om krigen i Gaza. Han viste til at to kristne kvinner som søkte tilflukt i en kirke, ble skutt og drept.

Paven brukte harde ord i sin ukentlig bønn søndag. Han viste til uttalelse fra det latinske patriarkatet av Jerusalem.

Ifølge patriarkatet ble en mor og en datter som hadde søkt tilflukt i et katolsk nonnekloster i Gaza, skutt og drept av skarpskyttere fra det israelske militæret (IDF). Sju andre mennesker skal også ha blitt skutt og såret.

– Ubevæpnede sivile er gjenstand for bombing og skyting. Og dette skjedde til og med i et kirkekompleks, hvor det ikke befinner seg terrorister, men familier, barn, mennesker som er syke, eller funksjonshemmede og nonner, sa paven.

– Noen vil si: «Dette er krig. Dette er terrorisme.» Ja, det er krig. Det er terrorisme.

Det er andre gang paven bruker ordet «terrorisme» for å beskrive hendelsene på Gazastripen. I november møtte han både familiemedlemmer av israelere som var tatt som gisler av Hamas, og palestinere med familie i Gaza.

Da sa han at «dette er ikke krig, det er terrorisme». Jødiske grupper kritiserte da pave Frans for bruken av ordet.

(©NTB)

Mer om