Påtalemyndigheten ville fengsle overgrepsdømt mann i Troms – retten løslot ham

Påtalemyndigheten ville varetektsfengsle en mann fra Troms etter at han denne uken ble dømt til 13 års fengsel for overgrep mot barn, men tingretten løslot ham.

Nord-Troms tingrett valgte lørdag å ikke varetektsfengsle en mann som er dømt til 13 års fengsel for overgrep mot barn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Nord-Troms tingrett valgte lørdag å ikke varetektsfengsle en mann som er dømt til 13 års fengsel for overgrep mot barn. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var onsdag denne uken at den tidligere læreren ble dømt til 13 års fengsel for å ha bestilt overgrep mot barn i Filippinene over nettet. Ifølge dommen medvirket mannen blant annet til grov voldtekt av barn under 14 år. Dommen er foreløpig ikke rettskraftig.

Etter den alvorlige dommen ønsket påtalemyndigheten å varetektsfengsle mannen etter straffeprosessloven. Den gir adgang til å pågripe noen som mistenkes for lovbrudd som kan gi ti års fengsel eller for ikke å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet ved at den mistenkte er på frifot.

Fredag ble han pågrepet av politiet, og lørdag ble han fremstilt for fengsling i Nord-Troms tingrett.

Tingretten valgte å løslate mannen. I kjennelsen viser retten blant annet til at mannen var varetektsfengslet i et drøyt år mellom 2018 og 2019, og at det ikke er noe som tilsier at han har begått nye straffbare forhold etter at han ble løslatt.

De viser også til at saken har vært dekket av mediene lokalt, men at den i liten grad har fått nasjonal oppmerksomhet.

I forbindelse med fengslingen varslet aktor i saken at de ville anke dersom mannen ble løslatt. Aktor ba derfor om at mannen holdes fengslet i påvente av at saken behandles i lagmannsretten. Heller ikke det gikk Nord-Troms tingrett med på, og de valgte dermed å la mannen være på frifot fram til lagmannsretten behandler fengslingsbegjæringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer