Pastaprotest mot Putin blir problematisk for politiker

En russisk lokalpolitiker brukte spagetti for å demonstrere sin misnøye med president Vladimir Putins årlige tale til folket. Nå slaktes han av partiet sitt.

Det var en kommentar til talen til Russlands president Vladimir Putin som skapte problemer for politikeren. Foto: Pavel Bednjakov / AP / NTB
Det var en kommentar til talen til Russlands president Vladimir Putin som skapte problemer for politikeren. Foto: Pavel Bednjakov / AP / NTB Vis mer
Publisert

Mikhail Abdalkin la nemlig ut en video på YouTube der han satt foran PC-en og så på talen tirsdag mens han hadde spagetti hengende på ørene. Dette spiller på et uttrykk i russisk dagligtale, «ikke heng nudler på ørene mine», som betyr «ikke lyv til meg». I det sosiale mediet VKontakte la han også ut en spydig melding.

Abdalkin, som sitter i regionalforsamlingen i Samara, får nå sterk kritikk av kommunistpartiet han er medlem av. En talsperson kaller påfunnene «tåpelige» og partiet varsler nå en intern granskning. Kommunistpartiet regnes som svært Putin-vennlig, og partileder Gennadij Ziuganov hyllet talen.

LER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bryter ut i latter under et intervju med den tyske avisa Bild. 22. september 2022. Video: Telegram / Bild. Reporter: Vegard Krüger. Vis mer

Russiske lokalpolitikere har imidlertid noe mer rom for å komme med kritiske kommentarer enn rikspolitikerne. Blant nettbrukere i Russland fikk Abdalkin også noe støtte. «Vi trenger mange flere som ham,» skrev en person i kommentarfeltet.

Putins nærmest to timer lange tale om nasjonens tilstand tirsdag ble mottatt som propaganda i Vesten, og mangelen på entusiasme i salen var også påtakelig.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer