Påskeværet: – Alle får litt sol

Vestkysten forblir snøfri i påsken, mens i Nord-Norge er det ventet to meter med snø. Alle får litt sol, sier meteorologene.

Det ligger an til en solfylt påske flere steder i landet. Foto: Heiko Junge / NTB
Det ligger an til en solfylt påske flere steder i landet. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solen skal titte fram jevnt og trutt over hele landet de neste dagene.

– Det blir gode solforhold i store deler av landet denne påskehelgen, sier meteorolog Unni Nilssen ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Med unntak av på skjærtorsdag, påpeker hun.

Skjærtorsdag er det ventet en grå himmel over hele Norge, men Nilssen mener påskeværet er såpass fint at nordmenn bør ikke klage over årets værmelding.

Turmuligheter på fjellet og ved kysten

I fjellene i Sør-Norge er det ventet mellom 0–10 grader på dagtid.

– Det kjennes ofte varmere ut når solen titter fram, understreker hun.

Amerikanske Niki Detrich trodde knapt sine egne øyne da hun så hva som var inni blenderen. Video: @nikidetrich/Tiktok. Reporter: Christian Fjermeros/Dagbladet Vis mer

Det blir varmt på dagtid, som indikerer gode skimuligheter. På nattetid flytter gradestokken seg ned til minussiden mange steder. Hun trekker fram Geilo i Hallingdal som et eksempel.

I Sørvest-Norge blir det også mange gode turmuligheter, men uten ski på beina. Varm luft fra sør, betyr skikkelig vår for mange. Noen steder i Sør-Norge vil kunne få 12–14 grader i påskehelga.

– Langs hele vestkysten er det bart og fint, sier Nilssen.

Opptil to meter snø

I Nord-Norge blir det derimot store menger snø.

– Noen steder vil det komme hele to meter med snø, sier Nilssen, som sier det blir gode muligheter for å lage snøhuler i påsken.

Nord-Norge har den siste uken vært preget av snøskred. Ifølge meteorologen ser det ut som det har stabilisert seg i nord, men hun anbefaler folk å sjekke Varsom.no dersom man skal ut på langtur. Tirsdag er det sendt ut varsel om betydelig snøskredfare i Nordenskiöld Land på Svalbard.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer