- Pasienter nekter å tro at coronaviruset fins og nekter å bruke munnbind

Leger og sykepleiere i USA er fortvilet.

Intensivsykepleier Amelia Montgomery mener det vanskeligste nå som coronaviruset sprer seg i republikanske stater i Midtvesten, er å håndtere pasienter og pårørende som ikke tror på at viruset faktisk fins. Foto: Kaitlyn McConnell / CoxHealth via AP / NTB
Intensivsykepleier Amelia Montgomery mener det vanskeligste nå som coronaviruset sprer seg i republikanske stater i Midtvesten, er å håndtere pasienter og pårørende som ikke tror på at viruset faktisk fins. Foto: Kaitlyn McConnell / CoxHealth via AP / NTB Vis mer
Publisert

Å behandle syke og døende er ikke den vanskeligste delen av jobben for intensivsykepleier Amelia Montgomery mens voronapandemien sprer seg raskt i republikansk-dominerte delstater.

Enda vanskeligere er det å håndtere pasienter og pårørende som mener at viruset er et påfunn, og som nekter å respektere nødvendige tiltak som munnbind og sosial distansering.

Noen forlanger også å bli behandlet med hydroksyklorokin, en malariamedisin som president Donald Trump har skrytt av, men som legene sier ikke har noen virkning mot viruset som hittil har kostet 215.000 amerikanere livet.

Nekter å testes

Montgomery befinner seg nå, som mange andre leger og sykepleiere, i en virkelighet der krisens politiske sider legger hindringer i veien for behandlingen. Noen pasienter nekter til og med å testes.

Det er fortsatt uklart hvilken virkning Trumps sykdom får på folks holdninger, men noen leger er ikke optimistiske. Etter noen dagers behandling på et militærsykehus tvitret presidenten:

– Ikke vær redd for covid, ikke la det dominere livet, jeg føler meg bedre enn jeg gjorde for 20 år siden, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer