Partiledere kranglet på do i svensk valgkamp

Den svenske partilederen Ebba Busch sier statsminister Magdalena Andersson skjelte henne ut på en offentlig do før en debatt tidligere i august.

Kristdemokraternas partileder Ebba Busch sier at statsministeren skjelte henne ut på do. Foto: Henrik Montgomery / NTB
Kristdemokraternas partileder Ebba Busch sier at statsministeren skjelte henne ut på do. Foto: Henrik Montgomery / NTB Vis mer
Publisert

– Statsministeren mistet det helt i tolv minutter eller hva det var før en debatt. Hun rakk ikke engang si hei før hun startet. Hun kom inn og begynte å frese da jeg sto og vasket hendene, sier Busch til P3 ifølge Aftonbladet.

Sosialdemokraten Andersson har bekreftet at hun gikk i rette med kristendemokraten Busch på toalettet. Krangelen dreide seg om at Andersson mente valgkampplakater for Socialdemokraterna var blitt revet ned og erstattet av plakater for Kristdemokraterna i Sagerska, der Andersson bor.

Busch sier at hennes pressesjef var på vei inn for å bryte inn fordi det ble så hett inne på toalettet.

– Jeg synes det var både utrivelig og upassende, sier Busch.

Andersson sa i forrige uke til Aftonbladet at hun tilfeldigvis møtte Busch på toalettet og ville ta opp saken.

– Jeg tok opp det faktum at på kvelden da min familie la seg, så var det plakater for Socialdemokraterne og Liberalerna utenfor Sagerska. På morgenen var det nesten bare plakater fra Kristdemokraterna. Sånn oppfører man seg ikke, sa Andersson.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer