Partileder reagerer: - Det skal ikke skje ved et norsk valg

Partileder Erik Selle i Konservativt er oppgitt etter at listene til partiet ikke har vært tilgjengelig i stemmelokalene til tre kommuner.

Partileder Erik Selle i partiet Konservativt reagerer på at listene til partiet manglet på valgdagen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Partileder Erik Selle i partiet Konservativt reagerer på at listene til partiet manglet på valgdagen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Det skal ikke skje ved et norsk valg. Jeg vet ikke hva som er årsaken, men det er kanskje mulig at de som har jobbet med valget, har fått for dårlige instrukser, sier Selle til NTB.

Gjennom valgdagen har det blitt kjent at partiets liste ikke har vært å finne ved valglokaler i Kongsberg, Tysnes og Balsfjord kommune.

Han understreker at det ikke er mulig å skylde på at det kan være snakk om en menneskelig glipp, slik ordføreren i Balsfjord har forklart.

– Det er lite troverdig. Man må ha en bedre kontrollfunksjon, sier partilederen.

Partiet har krevd omvalg i kommunen etter at feilen ble oppdaget.

– Ved forrige lokalvalg gikk det «stang ut» for oss mange steder. Dette er en feil man ikke kan leve med uansett om det er snakk vårt parti eller andre partier. Det som har skjedd, er alvorlig for tilliten til demokratiet.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer