Partileder foreslår kastrering av voldtektsmenn

Ebba Busch, partileder for Kristdemokraterna, vil heve strafferammen for voldtekt til 25 års fengsel. Og det bør stilles vilkår om kjemisk kastrering.

Kristdemokraternas partileder Ebba Busch mener strafferammen for grov voldtekt bør heves til 10–25 års fengsel. Foto: Ali Lorestani/TT / NTB.
Kristdemokraternas partileder Ebba Busch mener strafferammen for grov voldtekt bør heves til 10–25 års fengsel. Foto: Ali Lorestani/TT / NTB. Vis mer
Publisert

Den svenske partilederen ønsker seg kraftfulle grep for å bekjempe voldtekter.

– Hver dag anmeldes 27 voldtekter. Hvor mange dager må det gå før regjeringen handler, sier hun.

Kristdemokraterna tar nå til orde for en kraftig økning av strafferammen for voldtekt. Maksstraffen bør økes til 25 år. Grove voldtekter mot barn bør kunne straffes med fengsel på livstid. I visse tilfeller bør det stilles krav om kjemisk kastrering før domfelte slippes ut fra fengsel.

I pressemeldingen fra partiet heter det at «Sveriges kvinner ikke er trygge». Det er «en utbredt redsel for seksuallovbrudd», og voldtektsmenn sprer frykt og ødelegger barns liv.

Kristdemokraterna har kommet med lignende forslag tidligere, blant annet i 2017.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer