Partibarometer: Senterpartiet går kraftig fram, men Vedums drømmeregjering er avhengig av støtte

En mindretallsregjering med Sp og Ap vil være avhengig av støtte fra enten SV, MDG eller Rødt, viser den nyeste meningsmålingen fra Nationen og Klassekampen.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Torstein Bøe / NTB
Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

I Norfaktas partibarometer for juni, på oppdrag for Nationen og Klassekampen , går Senterpartiet kraftig fram fra 14,8 prosent til 17,6 prosent.

Samtidig går Arbeiderpartiet tilbake til 23,5 prosent (24,4 i mai), mens både KrF og Venstre havner enda lenger ned under sperregrensa.

Trygve Slagsvold Vedums drømmeregjering, bestående av Ap og Sp, vil være avhengig av enten SV, Rødt eller MDG for å sikre flertall i Stortinget ved et regjeringsskifte.

– Sannheten er at det er ingen ny vei til en ny regjering uten SV. Det er derfor bedre å åpne dørene enn å lukke dem. Da må alle ha respekt for hverandres velgere og alle som stemmer fram en ny regjering må bli hørt, sier partileder i SV Audun Lysbakken til Nationen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer