Parat: Streik i Norsk Luftambulanse fra søndag

Parat har sagt nei til forhandlingsforslaget det ble enighet om med NHO. Dermed blir det streik i Norsk Luftambulanse, men ingen ambulanseoppdrag blir berørt.

Det blir streik i Norsk Luftambulanse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Det blir streik i Norsk Luftambulanse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meklingen foregikk til etter midnatt natt til tirsdag. Parat og NHO Luftfart ble deretter enige om å sende forhandlingsforslaget på uravstemning. Et flertall av medlemmene, blant dem redningsmenn i Norsk Luftambulanse helikopter, har sagt nei til forslaget, heter det i en pressemelding fra Parat.

Forhandlingsleder Lars Petter Larsen sier arbeidsgivers tilbud var for langt unna de ansattes krav. Det førte til at et klart flertall av medlemmene stemte nei.

Etter en uravstemning må det sendes et nytt varsel om plassfratredelse med fire dagers frist før en streik kan settes i gang.

– Alt tilsier at vi vil være i streik om fire dager, noe som i praksis betyr søndag morgen, sier Larsen.

Larsen sier streiken ikke rammer luftambulanse- og redningsoppdrag. Et luftambulansehelikopter som skulle brukes under verdenscupen i alpint på Kvitfjell, vil fra søndag morgen ikke bli bemannet med redningsmann.

– All aktivitet som ikke berører luftambulanseoppdrag, vil bli satt på vent under streiken, noe som også inkluderer simulatortrening, sier forhandlingslederen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer