«Parasite» tok storeslem under Oscar-utdelingen

Den sørkoreanske filmen «Parasite» vant hele fire priser under Oscar-utdelingen og skrev samtidig historie.

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni
Foto: REUTERS/Mario Anzuoni Vis mer
Publisert

Komedien er den første ikke-amerikanske filmen som vinner Oscar-statuett for beste film.

– Etter å ha vunnet beste internasjonale film, trodde jeg at jeg var ferdig for dagen, og jeg var klar for å slappe av, sa Bong Joon-Ho etter at han mottok prisen for beste regi for filmen «Parasite».

I tillegg til å vinne beste film, beste regi og beste internasjonale film, vant den også for beste originalmanus under den 92. utgaven av Oscar-utdelingen som samler filmeliten og andre kjendiser. Det er første gang en asiatiskprodusert film vinner pris for beste originalmanus.

– Tusen takk. Nå skal jeg drikke helt til i morgen tidlig, avsluttet Bong Joon-Ho talen. I talen i forveien sa han at han skulle «drikke i kveld».

Filmen har også tidligere vunnet en rekke priser, blant annet var «Parasite» den første fremmedspråklige filmen til å vinne Screen Actors Guild Awards. Bong Joon-Ho har også vunnet beste regi under Golden Globe for komedien.

Ingen «Frost»-pris

Foran 30 millioner amerikanere framførte Aurora og Lisa Stokke «Frost 2»-låten «Into the Unknown» sammen med Idina Menzel og seks andre kvinner. Låten var nominert i kategorien beste originalmusikk. Aurora sang fortryllende, skrev CNN etter opptredenen.

Låten, som er skrevet av Kristen Anderson-Lopez og Robert Lopez, måtte imidlertid se seg slått av Elton Johns låt «(I'm Gonna) Love Me Again» fra filmen «Rocket Man».

Pris til Pitt

Etter mange tiår som et av Hollywoods heteste navn, vant Brad Pitt en etterlengtet Oscar-pris som skuespiller.

Oscar-statuetten får han for birollen i filmen «Once Upon a Time … in Hollywood», der han spiller en avslappet stuntmann i filmen som er regissert av Quentin Tarantino. Komediedramaet vant også pris for beste produksjonsdesign.

I takketalen kom han med et politisk stikk.

– De sa at jeg bare hadde 45 sekunder her opp, noe som er 45 sekunder mer enn Senatet ga John Bolton denne uken. Jeg tror kanskje Quentin lager en film om det, som ender med at de voksne gjør det rette, sa 56-åringen, som refererte til riksrettssaken mot president Donald Trump.

Pitt har en Oscar-statuett fra før. Den fikk han som produsent for filmen «12 Years a Slave».

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer