Pappa Gjert gir ikke opp OL-kampen: – Vi er dumme som brød

Gjert Ingebrigtsen har ikke helt kapitulert med hensyn til at sønnene skal kunne løpe både 1500- og 5000 meter i Tokyo-OL. Samtidig åpner han for hinderdobling.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mens Jakob og Filip Ingebrigtsen satset mot både 1500 og 5000 meter under VM i Doha, ser det i øyeblikket umulig ut å gjøre det samme under sommerlekene i Japan neste år.

Forsøksheatene på de to distansene går nemlig samme dag, nærmere bestemt 4. august 2020. Pappa Ingebrigtsen innser at det ikke vil la seg gjøre å kombinere det, men har ikke helt gitt opp å presse fram en løsning likevel.

– Vi prøver å påvirke det oppsettet som står der i dag. Vi mener det er viktig for internasjonal friidrett å skape den muligheten, sier han om det å løpe både 1500 og 5000 meter i Tokyo.

Om det kan la seg gjøre å få OL-programmet endret, er langt mer usikkert.

– Vi søker å se om det er mulig, men vi har ikke peiling og er dumme som brød. Vi er så naive at vi tror det er mulig, sier han.

Satser på hinder?

Dersom programmet står fast åpner han for at én eller flere av løpersønnene kan komme til å satse mot en annen distanse enn 5000 meter inn mot Tokyo-mesterskapet.

Lillebror Jakob har tidligere signalisert at 3000 meter hinder kan være en mulighet. Gjert åpner for at flere enn han kan gå den veien. Han signaliserer i hvert fall at det ikke blir aktuelt å løpe kun 1500 meter.

– Det å reise så langt for bare å løpe 1500 meter er nesten bortkastet. Vi får se. Vi får ta en håndsopprekning, sier han om hvem som eventuelt kan finne på å løpe hinderdistansen.

Forsøksheatene på 3000 meter hinder går allerede 31. juli, med finale fire dager seinere. Dagen deretter er det forsøksheat på 1500 og 5000 meter.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer