Pappa forlot treåring i glovarm bil

Pappa forlot treåring i glovarm bil

Svensk politi går nå ut og advarer.

(upublisert) Opprettet
Tirsdag var en av de varmeste dagene - også i Sverige - med temperaturer opp mot 29 grader.

Det stoppet imidlertid ikke en småbarnsfar fra å forlate den tre år gamle sønnen sin i bilen da han skulle inn i en butikk i byen Gränna, skriver Expressen.

Etter noen minutter oppdaget en kvinne den lille gutten som satt fastspent i et barnesete. Treåringen skal ifølge kvinnen ha virket svært medtatt.

- Hun merket at gutten skrek og gråt - og var veldig svett. Det kan bli virkelig varmt i en bil når det er disse temperaturene ute. Jeg har selv prøvd det og det tok ikke lang tid før det ble 50-60 grader, sier Lasse Johansson, pressetalsmann i det svenske politiet, til Expressen.

- Uforskammet


Kvinnen ventet på barnefaren ved bilen i 15 lange minutter.

– Uten å si detaljert hva pappaen sa, kan jeg fortelle at han var veldig uforskammet. Hun ringte så til oss og anmeldte mannen, sier Johansson.

Saken har i ettertid fått stor oppmerksomhet i vårt naboland og har blitt hyppig delt på sosiale medier. Men dette er - dessverre - ikke et sjelden tilfelle.

Hva skal man gjøre i lignende tilfeller?


For ett år siden måtte norsk politi knuse en rute for å redde en skrikende baby ut av en bil i Hønefoss sentrum. Den åtte måneder gamle babyen måtte bli tatt hånd om av ambulansepersonell.

UP-sjef Runar Karlsen har tidligere fortalt NRK.no at de får inn mange meldinger om barn i varme biler hver sommer. Han mener det er viktig å aksjonere om man ser et barn i en varm bil.

– Det kommer så klart an på hvor kritisk det er å få barnet ut av bilen raskt. Oppfatter du det slik at det ikke er tid til å vente, så må du gjøre det som er nødvendig og knuse ruta. Hvis ikke må du prøve å få bilen opp på vanlig måte ved å kontakte eier eller politi, sa Karlsen til NRK.no i 2014. 

Det er ikke straffbart å knuse bilruten i Norge om man oppfatter situasjonen som kritisk.

Denne hjerteskjærende videoen fra 2013 viser hvorfor du aldri må etterlate et barn i bilen en varm sommerdag:
 
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer