Pandemien har roet seg ned globalt – laveste smittetrykk siden oktober

Ikke siden slutten av oktober har verden hatt et lavere smittetrykk enn nå. Coronapandemien ser ut til å roe seg etter at andre bølge slo inn rundt juletider.

Det er lysere tider i verdens kamp mot coronapandemien denne uken. Her fra San Francisco, i et USA som opplever smittetall som faller. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB
Det er lysere tider i verdens kamp mot coronapandemien denne uken. Her fra San Francisco, i et USA som opplever smittetall som faller. Foto: Jeff Chiu / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AFPs oversikt over smittetall verden rundt viser at pandemien har roet seg ned globalt. I Sør-Afrika er smittetrykket for eksempel halvert den siste uka.

Antallet nye smittetilfeller hver dag er nå under 500.000 for første gang siden oktober. I snitt smittes nå 493.000 mennesker av coronaviruset hver dag.

Det tallet har falt med 13 prosent i forhold til forrige uke. I midten av januar var smittetrykket rekordhøyt med 725.000 smittede hver dag.

Fall i hele verden

Tallene faller i stort sett alle verdenshjørner. I Afrika har smittetrykket falt med 27 prosent, i USA og Canada med 17, i Europa med 12 og 2 prosent i Asia og Latin-Amerika.

I Midtøsten stiger imidlertid smittetallene med fire prosent fra forrige uke. I Oseania er det kun 14 nye tilfeller hver dag, en vekst på 43 prosent fra forrige uke.

AFP påpeker at smittetallene kun viser en del av smittebildet, ettersom langt fra alle tilfeller fanges opp, og land har forskjellig praksis for smitteregistrering.

Lysere tider i Sør-Afrika

For Sør-Afrikas del er det uansett ingen tvil om at smittetallene har gått rett vei den siste uka. Landet sliter med en mutert variant, men er nå nede i 4.100 smittetilfeller per dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer