Pandatvillinger født i Frankrike

Har aldri skjedd før.

Pandaen Huan Huan fikk tvillinger i natt. Foto: NTB
Pandaen Huan Huan fikk tvillinger i natt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Pandaen Huan Huan fødte to tvillinger natt til mandag, ifølge dyrehagen Beauval. Det er den andre gangen en panda føder i Frankrike.

De to tvillingene, som ble født rundt klokka 1, er de tredje ungene til Huan Huan og partneren Yuan Zi. Da ungen Yuan Meng ble født i 2017, var det den første pandafødselen i Frankrike noensinne.

– De to ungene er rosa. De er i veldig fin form. De ser store nok ut og er praktfulle, sa Rodolphe Delord, som er leder i dyreparken.

En veterinær tar hånd om den første av de to tvillingene. Foto: NTB
En veterinær tar hånd om den første av de to tvillingene. Foto: NTB Vis mer

Det er svært vanskelig for pandaer å pare seg, både i fangenskap og i det fri. Hunnen er nemlig bare mottakelig for befruktning i ett til to døgn i året, og i fangenskap viser pandahannene ofte ikke interesse for akten i det hele tatt.

Likevel klarte Huan Huan og Yuan Zi å pare seg hele åtte ganger i mars – til dyrepassernes store begeistring og overraskelse.

Yuan Meng, Huan Huans førstefødte, veier nå mer enn 100 kilo og skal i løpet av året sendes til Kina, der det rundt 1.800 pandaer lever fritt, mens ytterligere 500 er i fangenskap.

Tvillingene til Huan Huan, som er utlånt fra Kina, vil ikke gis navn på 100 dager. Oppdraget med å finne navn til dem gis til Peng Liyuan, kona til Kinas president Xi Jinping, opplyser dyrehagen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer