Pål Trøan Aune legger skiene på hylla: – Riktig tidspunkt

Sprinteren Pål Trøan Aune (30) er ferdig som aktiv langrennsløper, melder han på Instagram.

Pål Trøan Aune legger opp som aktiv langrennsløper. Foto: Lise Åserud / NTB
Pål Trøan Aune legger opp som aktiv langrennsløper. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Aune var sist i aksjon på verdenscupsprinten i Drammen i midten av mars, der han ble nummer åtte. Etter sesongen er det slutt for 30-åringen.

«En æra er over for meg etter sesongen. Tusen takk til familie, venner, støttespillere, lagkamerater og konkurrenter for noen minnerike år!», skriver Aune på Instagram.

– Det har vært en lang karriere. Jeg gikk «all in» for VM i Planica i år og det gikk ikke, og da kjente jeg det var helt riktig tidspunkt å si stopp på, sier Steinkjer-løperen til Nettavisen

DIREKTE: På direktesendt TV kan ting gå galt, og det fikk NRKs eminente langrennseksperter erfare på Beitostølen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp fra NRK Vis mer

Han har en fjerdeplass fra sprinten i tyske Dresden i 2020 som beste resultat. Han gikk sitt første verdenscuprenn i italienske Asiago tilbake i 2013, men greide aldri å etablere seg i verdenstoppen på distansen.

– Det er jo litt bittert at jeg var åtte hundredeler unna en pallplass. Det kommer jeg aldri til å glemme, for å si det sånn. Men jeg kommer aldri til å glemme det resultatet heller, for da er man jo i verdenstoppen, rett og slett, sier Trøan Aune.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer