Pål Sture Nilsen innstilt som ny leder i Trondheim Ap

Valgkomiteen i Trondheim Ap har innstilt Pål Sture Nilsen som ny leder. Tidligere Ap-nestleder Trond Giske er innstilt som styremedlem, skriver Adresseavisen.

Publisert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Også VG og TV 2 får bekreftet at Nilsen er innstilt som ny leder etter at Gunn Elin Høgli i Trondheim Ap fredag måtte gå etter et mistillitsforslag på årsmøtet.

Før innstillingen ble kjent, sa Pål Sture Nilsen til Adresseavisen at han hadde snakket med valgkomiteen lørdag morgen.

– Vi hadde en god samtale, så får valgkomiteen gjøre jobben. Uansett utfall så er jeg sikker på at vi får en god løsning.

– Jeg er klar for å bli leder om valgkomiteen og medlemmene ønsker det. Jeg har lederegenskaper som gjør at jeg får folk til å jobbe sammen, sa Nilsen.

Mistillitsforslaget mot Høgli kom fra Østbyen arbeiderlag, og 83 personer stemte for og 60 stemte imot. Høgli måtte derfor gå av etter kun ett år som Trondheim Ap-leder.

– Jeg synes det er ugreit at det skjer på den måten, men det er organisasjonens rett å si ifra. Det var ingen personangrep når vi behandlet mistillitsforslaget, så håndteringen i går var grei, sier Nilsen.

Etter avstemningen kom Høgli med krasse beskyldninger mot blant annet Trond Giske som leder det fremadstormende lokallaget Nidaros sosialdemokratiske forum. Hun hevdet fra talerstolen at Giske i en telefonsamtale i mai i fjor hadde sagt til henne at hun skulle kastes på et ekstraordinært årsmøte, noe Giske senere avviste blankt.

Mer om