Pågrepet 24-åring siktet for drapsforsøk på Salman Rushdie

Mannen som ble pågrepet etter angrepet på Salman Rushdie i New York fredag, er siktet for drapsforsøk, skriver flere medier.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

24 år gamle Hadi Matar ble pågrepet umiddelbart av en politibetjent som var til stede da den britiske forfatteren ble angrepet. Han ble fremstilt for fengsling lørdag morgen, siktet for drapsforsøk, skriver avisen Observer Today. Han ble nektet kausjon og må dermed sitte fengslet.

Den britisk-indiske forfatteren har vært utsatt for alvorlige drapstrusler helt siden 1980-tallet, da han ga ut boken «Sataniske vers». I 1989 erklærte Irans daværende leder Ruhollah Khomeini at Rushdie burde drepes. Det samme gjaldt dem som hadde bidratt til å utgi boken, som ble oppfattet som blasfemisk av mange muslimer.

Motivet for fredagens angrep er så langt ikke offisielt bekreftet. Avisa New York Post har snakket med politikilder som sier Matar sympatiserer med regimet i Iran og landets revolusjonsgarde.

Rushdie ble angrepet rett før han skulle holde foredrag i Chautauqua nordvest i delstaten New York. 75-åringen ligger i respirator på sykehus etter angrepet, opplyser agenten hans.

– Dette er ikke gode nyheter. Salman kommer sannsynligvis til å miste et øye. Nervene i armen ble kuttet over, og leverens hans ble stukket og påført skader, sa Rushdies agent Andrew Wylie i en uttalelse natt til lørdag norsk tid.

.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer