Vis mer

På tirsdag bader Sør-Norge i sol: Kan bli opp mot 30 grader

En helg preget av regn mange steder i landet etterfølges av temperaturer opp mot 30 grader i Sør-Norge tirsdag.

(upublisert) Opprettet

– Får vi over 30 grader tirsdag 31. mai? Gode muligheter i Sør-Norge, fastslår meteorologene hos Meteorologisk institutt på Twitter og presenterer dette lovende tirsdagsvarselet for Sør-Norge unntatt Trøndelag:


– Pent og varmt vær, men noe mer skyet i indre strøk først på dagen. Makstemperatur på 25-30 grader.


Det kan dermed ligge an til det meteorologene betegner som tropevarme. Da må gradestokken på en målestasjon passere nettopp 30 grader.


Øst og nordøstlig bris, og på sørlandskysten nordøstlig liten og periodevis stiv kuling, vil trolig gjøre heten mindre trykkende.


Det kan bli sommerlig også lenger nord. I Trøndelag, Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten varsles det nemlig temperaturer opp mot 25 grader. Her kan det bli frisk bris på kysten.


I Lofoten, Vesterålen, Troms og Finnmark ventes kaldere luftmasser inn fra nord og en skyet værtype med enkelte regnbyger.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.