Vis mer

På denne skolen er det forbudt å ta på snø

Britisk skole har innført snøforbud.

(upublisert) Opprettet
Rektor Gee Smith ved Jo Richardson Community School øst i London har innført forbud mot å ta på snø. Han frykter at elevene skal bli våte og kalde dersom de herjer i snøen og leker snøballkrig.

- Det handler om å være klar for å jobbe, klar for å gå på skolen, sier Smith til TV-programmet «Good Morning Britain».

Jo Richardson Community School ligger i Dagenham og er en skole for elever mellom 11 og 19 år. I likhet med i Norge, har store deler av Europa fått kjenne på kuldebølge og store snøfall den siste tiden. Britiske medier har døpt kuldebølgen, som stammer fra Sibir, for «beistet fra øst».

Et snøflak


Smith har vært i hard vær etter forbudet og blir beskyldt for å være et «snøflak». Han begrunner forbudet med barnas sikkerhet.

- Det tar bare én elev, ett stykke grus, én sten i en snøball i øyet, og en skade, og da blir alt forandret. Regelen er å ikke ta på snø. Tar du ikke på snø, kaster du den heller ikke, sier rektoren.

Flere skoler i Storbritannia har innført forbud mot snøballkamper, men det er kun skolen øst i London som har gått så drastisk til verks, skriver TV 2 som først omtalte saken i Norge. Ifølge Smith, ønsker han å beskytter skolen mot søksmål.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.