Overtatt som Rødt-leder: - Både sint og skuffet

Marie Sneve Martinussen har overtatt som leder i Rødt etter Bjørnar Moxnes.

Bjørnar Moxnes går av som leder i Rødt. Marie Sneve Martinussen tar over som leder i partiet. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Bjørnar Moxnes går av som leder i Rødt. Marie Sneve Martinussen tar over som leder i partiet. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Som dere nå vet, har Bjørnar nå trukket seg som partileder i Rødt etter en enestående innsats i elleve år, og landsstyret har enstemmig gitt meg partiets tillit til å være leder i Rødt, sier Martinussen på en pressekonferanse mandag formiddag.

Den nye partilederen fortalte videre hvordan hun har vært med på å bygge opp Rødt til det partiet folk kjenner i dag.

– Jeg har opplevd stor støtte i vervet som nestleder, sier hun.

Charlotte Therkelsen blir ny nestleder i partiet.

- Sint og skuffet

Rødts nye leder legger ikke skjul på at hun er skuffet over å ikke ha fått korrekt informasjon av Bjørnar Moxnes i solbrillesaken.

– Jeg har hele tiden vært klar på at det å stjele er ikke riktig. Så har jeg heller ikke hatt helt korrekt informasjon om saken hele veien. Det er for så vidt greit å være åpen om. Det er jeg både sint og skuffet over, og det har jeg gitt veldig direkte beskjed til Bjørnar om med et rett fram språk, sa Martinussen på en pressekonferanse mandag formiddag.

Ekstraordinært landsmøte i 2024

Rødt gjorde søndag kveld et enstemmig vedtak om at Sneve Martinussen konstitueres som leder, og at Therkelsen fortsetter som eneste nestleder. Arbeidsutvalget i Rødt har også bedt om at partiets høyeste organg landsmøtet samles til ekstraordinært landsmøte.

Tidspunktet skal avgjøres på neste ordinære landsstyremøte 21. og 22. oktober. Det blir altså landsmøte i 2024, men nøyaktig tidspunkt er det opp til partidemokratiet å avgjøre.

Nestleder gjennom elleve år

Martinussen har vært nestleder i partiet i elleve år. Hun tar over som leder av partiet etter at Moxnes trakk seg som leder. Han gikk av tre uker at det ble kjent at han hadde stjålet et par solbriller fra Hugo Boss-solbriller på Gardermoen.

Tyveriet fant sted den 16. juni i år da Moxnes var på en privat reise. Han fortalte selv at han glemte at han hadde brillene med seg ut av butikken, mens politiet på sin side mente at han hadde stjålet brillene med vilje. Politikeren godtok i etterkant et forelegg på 3000 kroner.

Han har i etterkant også endret forklaringen sin om hva som skjedde i butikken på flyplassen flere ganger.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer