Stor vannlekkasje i Oslo

Overrasket av enorme vannmasser

- Folk må følge med på skilting.

OVERSVØMMELSE: Politiet melder om en vannlekkasje ved Ring 3 på Storo i Oslo. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sol.no: Deler av Ring 3 ved Storo i Oslo ble torsdag kveld stengt etter en stor vannlekkasje. Lekkasjen er nå stoppet, men det er fortsatt store trafikale problemer i området.

Lekkasjen påvirker trafikken i begge retninger, skrev Vegtrafikksentralen på Twitter torsdag kveld.

Fredag morgen er det fremdeles trafikale problemer i området. Venstre felt i veien ved Storokrysset er ennå stengt på grunn av opprydningsarbeidet, melder Statens vegvesen.

Rørledning

Lekkasjen skal være fra en rørledning som skal ligge i nærheten av veien. Klokken 21.13 torsdag kveld skrev NRK at lekkasjen er stoppet.

Bilder fra stedet viser mye vann i veibanen. Det var store vannmengder på Storolokket, som ble helt sperret. Bilister ble anbefalt omkjøring om E18.

– Det er fare for skade på veinett og omkringliggende bygninger. Folk må følge med på skilting og fartsnedsettelser, sa operasjonsleder Guro Sandnes til TV 2.

– Vi forsøker å stenge veien for å få kontroll over situasjonen. Flere patruljer jobber med å sperre påkjørsler til Ring 3, sa oppdragsleder Håkon Nilsen til VG.

Tunnel-trøbbel

Vannmassene var så store at Lørentunnelen (vestgående), Smestadtunnelen (østgående) og Tåsentunnelen (østgående) også ble delvis stengt.

Riksvei 150 mellom Sinsenkrysset og Smestadkrysset var også stengt på grunn av oversvømmelse.

Det ble kjørt ett T-banespor mellom Nydalen og Store, noe som førte til forsinkelser på linje 4 og 5. I 21-tiden opplyste Sporveien at det kjøres som normalt igjen på begge spor.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer