Overlevende: Lasteskip med 42 personer og 5800 kyr har sunket

Letemannskaper leter etter et lasteskip med 42 personer og tusenvis av kyr om bord utenfor Japan. Ifølge en overlevende har fartøyet sunket.

En mann blir reddet opp av vannet utenfor øya Amami Oshima i Japan. Mannen var en av de 43 personene om bord lasteskipet som er savnet etter å ha sendt ut nødsignal onsdag morgen Foto: Den japanske kystvakta / AP / NTB scanpix
En mann blir reddet opp av vannet utenfor øya Amami Oshima i Japan. Mannen var en av de 43 personene om bord lasteskipet som er savnet etter å ha sendt ut nødsignal onsdag morgen Foto: Den japanske kystvakta / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skipet sendte ut nødsignal onsdag mens det seilte i hardt vær sør for Japan.

Én av de 43 personene som var om bord skipet, er blitt hentet opp av vannet av den japanske kystvakta. Mannen, en 45 år gammel filippinsk statsborger, ble sett mens han lå flytende i vannet med en redningsvest og livbåt. Han er oppegående, ifølge kystvakta.

Ifølge mannen stanset en av skipets motorer. En bølge slo senere fartøyet rundt, som gjorde at det sank, opplyser han. 45-åringen sier han ikke så noen flere fra mannskapet mens han ventet på hjelp.

Det nesten 12.000 tonn tunge skipet fraktet 5.800 kyr vest for øya Amami Oshima, sørvest for Japan. Det er ikke klart hvorfor skipet sendte ut nødsignal, men det var hardt vær i området på grunn av tyfonen Maysak.

Foruten den filippinske mannen som er blitt reddet opp, var det 38 andre filippinere, to newzealendere og to australiere på skipet.

Skipet, som flagger til Panama, forlot New Zealand 14. august og skulle etter planen ankomme Kina neste fredag, skriver japanske Kyodo News.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer