Overlege tror det går mot ny nedstengning

De høye dødstallene gjør at overlege Mats Gilbert frykter at det kan gå mot en ny nedstengning av Norge.

Overlege Mads Gilbert frykter at det kan gå mot en ny nedstengning av Norge, og peker på økningen i dødstallene den siste tiden og antall innlagte som krever intensivbehandling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Overlege Mads Gilbert frykter at det kan gå mot en ny nedstengning av Norge, og peker på økningen i dødstallene den siste tiden og antall innlagte som krever intensivbehandling. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Koronapandemien har så langt krevd 1.093 menneskeliv i Norge. Om lag 17 prosent av dødsfallene har funnet sted den siste måneden, skriver Klassekampen.

– Jeg tror vi kan gå mot en ny mulig stenging, sier Mads Gilbert, som er overlege, professor emeritus og spesialist i anestesiologi ved Universitetssykehuset Nord-Norge..

– Dødstallene har økt uke for uke nå, noe som er meget tankevekkende. Vi er bakpå med smittebekjempelsen. Vi vet heller ikke hvor mye skjult omikron-smitte det er i Norge nå, sier Gilbert.

Han peker også på at selv om Norge har en høy grad av vaksinerte, så ser ikke det til å stoppe den nye varianten. Antall innlagte som trenger intensivbehandling er høyere enn før og ser ut til å øke.

Gilbert mener man nå må tenke forebyggende og mener FHI og regjeringen kommer med uklare og selvmotsigende råd. Han mener rådene om julebord er uforståelige.

– Denne sykdommen smitter gjennom lufta. Innendørs i lokaler med dårlig ventilasjon og dårlig inneklima, øker smittefaren betraktelig, understreker han.

(©NTB)

Mer om