DANMARK:

Overlege: - Nå betaler de prisen

Selv om en stor del av den danske befolkningen er fullvaksinert mot corona, er det stadig et tresifret antall innlagte på sykehus. Mange av dem er uvaksinerte.

København , DANMARK 20210612. Fotbollsfans samlas i Nyhamn ( Nyhavn ) i Köpenhamn inför kvällens match i grupp B mellan Danmark och Finland på Parken.Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
København , DANMARK 20210612. Fotbollsfans samlas i Nyhamn ( Nyhavn ) i Köpenhamn inför kvällens match i grupp B mellan Danmark och Finland på Parken.Foto: Johan Nilsson/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overlege Åse Bengård Andersen på Rigshospitalets infeksjonsmedisinske avdeling sier det er tydelig hvem som er blitt innlagt.

– De jeg ser på vårt sykehus, er i helt overveiende grad mennesker som er immundefekte av en eller annen grunn, som organtransplantasjon. Eller det er mennesker som ikke ville ta vaksinen, og nå betaler prisen for det, sier hun.

Søndag ble det registrert 632 nye smittede i Danmark, og det er 124 innlagt på sykehus med coronaviruset. 26 av dem er på intensivavdeling, hvorav 17 er i respirator.

72,5 prosent av den samlede befolkningen er fullvaksinert.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer