Over tusen år gammelt palestinsk mosaikkgulv avduket

Et av de største mosaikkgulvene i verden ble vist fram torsdag av palestinske myndigheter. Hisham-palasset i Jeriko har vært under restaurering i flere år.

Bildene på panelene viser blant annet en løve som angriper en hjort. Det symboliserer krig. Det er også to gaseller som symboliserer fred. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB.
Bildene på panelene viser blant annet en løve som angriper en hjort. Det symboliserer krig. Det er også to gaseller som symboliserer fred. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Hisham-palasset er fra det åttende århundre, oppført under det umajjadiske dynastiet.

Det lå bortgjemt i århundrer, men ble gjenoppdaget på 1800-tallet og utforsket på 1930-tallet. Det var da mosaikkgulvet også ble avdekket under et tykt dekke av jord og støv.

Men restaureringen begynte først for fem år siden, og palasset ble stengt for besøkende.

Et av de største mosaikkgulvene i verden ble vist fram torsdag av palestinske myndigheter. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB.
Et av de største mosaikkgulvene i verden ble vist fram torsdag av palestinske myndigheter. Foto: Nasser Nasser / AP / NTB. Vis mer

Gulvet etterligner et fint teppe, og dekker 836 kvadratmeter. Det består av mer enn fem millioner steinbiter fra Palestina. Restaureringen kostet rundt 100 millioner kroner og ble finansiert av Japan.

Palasset ligger i byen Jeriko på den israelskokkuperte Vestbredden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer