Over to tonn kokain funnet i banankasser

Dominikansk narkopoliti har beslaglagt over to tonn kokain gjemt i en bananforsendelse som var på vei fra Ecuador til Nederland, opplyser myndighetene.

Tysk politi beslagla tirsdag mer enn 1.200 kg kokain i banankasser. Lørdag opplyste myndighetene i Den dominikanske republikk at de har funnet over to tonn kokain i banankasser som var på vei til Nederland. Foto: Tysk politi / NTB
Tysk politi beslagla tirsdag mer enn 1.200 kg kokain i banankasser. Lørdag opplyste myndighetene i Den dominikanske republikk at de har funnet over to tonn kokain i banankasser som var på vei til Nederland. Foto: Tysk politi / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beslaget som ble kunngjort lørdag, er det største noensinne i Den dominikanske republikk. Bare hittil i år er det til sammen beslaglagt over fem tonn narkotika i det karibiske landet.

Funnet av 2.000 kilo kokain ble gjort på Caucedo-terminalen i Boca Chica, som ligger rundt 25 kilometer fra hovedstaden Santo Domingo.

Operasjonen varte i over ti timer, og myndighetene beslagla 2.188 pakker med det som antas å være kokain, opplyser landets nasjonale direktorat for narkotikakontroll.

Politiet slo til på bakgrunn av etterretningsarbeid ved terminalen.

– Med en aktor til stede ble en kjølekonteiner med en bananlast åpnet. Der var det flere hundre pappesker med kokain, sier direktoratet i en pressemelding.

Konteineren kom fra Ecuador og skulle til Rotterdam i Nederland.

Det er ikke uvanlig å smugle ulovlige stoffer i fruktleveranser. Torsdag kunngjorde Oslo-politiet norgeshistoriens største kokainbeslag. 800 kilo kokain ble funnet i fruktkasser etter tips fra Tyskland.

To dager tidligere beslagla tysk politi i delstaten Brandenburg 1.200 kokain i banankasser som tysk politi antar at har kommet fra Sør-Amerika.

Norsk politi har ingen mistenkte og tror kokainet kan ha blitt feilsendt til Norge.

I februar opplyste politiet i Ecuador at de hadde beslaglagt 8,8 tonn kokain som var på vei til Belgia i en konteiner med banankasser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer