Fra april til og med juni ble 187 personer skadd etter fall med elektrisk sparkesykkel i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Fra april til og med juni ble 187 personer skadd etter fall med elektrisk sparkesykkel i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Elektrisk sparkesykkel

Over to skader per døgn med elektrisk sparkesykkel

Fra april til og med juni ble 187 personer skadd etter fall med elektrisk sparkesykkel i Oslo.

Publisert

Dette gjelder alle elsparkesykler, også de i privat eie. Ved skadelegevakten er det registrert 181 skader fra 1. april til og med 30. juni. I tillegg er seks registrert ved akuttmottaket på Ullevål.

Snittalderen på de skadde er 30 år og det er nesten dobbelt så mange menn som har fått skader på en slik sykkel som kvinner – 123 menn og 64 kvinner.

12 av skadene betegnes som alvorlige, 36 som moderate og 139 som lettere skader. De tolv alvorlige skadene var en hodeskade, seks brudd i håndledd eller underarm, et brudd i hofte, et brudd i lår, to brudd i legg og et brudd i ankel.

Fakta om sparkesykkelskader

Skadestatistikken i Oslo for elektriske sparkesykler fordeler seg slik de siste tre månedene når det gjelder antall og antall per døgn:

April: 34 – 1,1
Mai: 46 – 1,5
Juni: 107 – 3,6

I april, mai og juni registrerte Oslo skadelegevakt i alt 17.388 skader, hvorav 167 skader med sparkesykkel uten elektrisk motor, opplyser kommunikasjonsrådgiver Vibeke Kaasi Oslo universitetssykehus til NTB.

De elektriske sparkesyklene fra utleieselskapene ble satt ut i Oslo i mars og har siden da spredd seg som en farsott.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.