Over én million nordmenn har fått første dose av coronavaksine

Over en million nordmenn har nå fått sin første dose av en coronavaksine, viser tall fra statistikkbanken Sysvak.

Sykepleiere fra Bærum kommune fyller sprøyter med Pfizer-vaksine mot coronavirus på vaksinesenteret på Rud i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB
Sykepleiere fra Bærum kommune fyller sprøyter med Pfizer-vaksine mot coronavirus på vaksinesenteret på Rud i Bærum. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er det registrert at 1.025.436 personer har fått første dose av en coronavaksine her i landet, viser oversikten til Sysvak.

300.032 personer er fullvaksinert med to doser.

Norges første vaksinedose ble satt i romjulen. Det er tatt i bruk tre vaksiner her i landet, Pfizer og Moderna sine mRNA-vaksiner, og AstraZeneca-vaksinen.

Sistnevnte er midlertidig tatt ut av vaksinasjonsprogrammet som følge av sjeldne, men alvorlige bivirkninger i form av blodpropper kombinert med lave blodplater. Det skal tas en ny vurdering av AstraZeneca-vaksinen etter at et ekspertutvalg har levert sin rapport 10. mai.

Det er Pfizer-vaksinen som dominerer i det norske vaksinasjonsprogrammet. 930.804 Pfizer-doser er distribuert til norske kommuner. Ikke alle disse er satt.

I tillegg er det distribuert 102.402 Moderna-doser og 179.200 AstraZeneca-doser.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer