Iran:

Over hundre drepte i eksplosjoner under seremoni

Det skal ha vært to eksplosjoner i den iranske byen Kerman, der den tidligere lederen for Revolusjonsgardens elitestyrke er begravet.

Iranske medier melder at flere titalls personer er drept etter to eksplosjoner rettet mot Kerman. Her fra seremonien i 2020. Foto: NTB / AFP
Iranske medier melder at flere titalls personer er drept etter to eksplosjoner rettet mot Kerman. Her fra seremonien i 2020. Foto: NTB / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kermans viseguvernør sier til flere statlige medier at det er snakk om et terrorangrep. Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet.

Qassam Soleimani, den tidligere lederen av Revolusjonsgardens elitestyrke, ble drept i et amerikansk droneangrep i Irak 3. januar 2020.

Det ble avholdt en minneseremoni for ham i Kerman onsdag.

Jafar Miadfar, leder av Irans nasjonale medisinske nødhjelpsorganisasjon, fortalte først til iransk statlig media at minst 73 mennesker er drept og 170 er såret i eksplosjonene og kaoset som oppsto etterpå, ifølge Al Jazeera.

En tid senere melder nyhetsbyrået Reuters om 103 drepte.

Babak Yekta Parast, en annen talsperson for organisasjonen, forteller at tallet er ventet å stige.

- Dessverre indikerer informasjonen vi har mottatt at antallet skadde er i en kritisk tilstand, forteller Parast til statlig media.

Det skal ha vært to eksplosjoner med 15 minutters mellomrom under seremonien, ifølge AP.

Eksplosjonene skjedde nær moskeen Saheb al-Zaman, og ifølge Nournews har flere gassbeholdere eksplodert på veien som fører til gravlunden.

Nyhetsbyrået SNN melder at flere ambulanser er på vei til gravlunden, hvor hundrevis av iranere hadde samlet seg for å markere årsdagen for Soleimanis død.