Over halvparten av befolkningen fikk en utbetaling fra Nav i 2022

52 prosent av den norske befolkningen mottok en utbetaling fra Nav minst én gang i løpet av 2022.

52 prosent av den norske befolkningen mottok en utbetaling fra Nav minst én gang i løpet av 2022. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
52 prosent av den norske befolkningen mottok en utbetaling fra Nav minst én gang i løpet av 2022. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Personer bosatt i Norge fikk i fjor 526 milliarder kroner utbetalt fra Nav. Det er 12,5 milliarder mer enn i 2021, skriver Nav i en pressemelding.

­– Økningen er lavere enn lønnsveksten i fjor. At den ikke ble høyere skyldes blant annet at ledigheten var lav og at det ble utbetalt mindre til koronatiltak i fjor enn året før, sier Ulf Andersen, statistikksjef i Nav.

Nav utbetalte også 9,4 milliarder kroner til 96.000 personer i utlandet.

Alderspensjon til personer bosatt i Norge utgjorde 267 milliarder kroner i fjor, og økte med 6 prosent fra 2021. Uføretrygd økte også med 6 prosent og er den nest største ytelsen med 108 milliarder kroner.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer