Over ett tonn kokain stanset på vei til Europa

Politiet i Ecuador har beslaglagt over ett tonn kokain som var gjemt i en bananlast på vei til Tyskland.

Ecuadoriansk politi har stanset en forsendelse på ett tonn kokain som skulle til Tyskland. Bildet viser et kokainbeslag i den nederlandske havnebyen Rotterdam i sommer, der 8 tonn kokain ble funnet skjult i en bananlast fra Ecuador. Arkivfoto: Nederlandsk påtalemyndighet / AP / NTB
Ecuadoriansk politi har stanset en forsendelse på ett tonn kokain som skulle til Tyskland. Bildet viser et kokainbeslag i den nederlandske havnebyen Rotterdam i sommer, der 8 tonn kokain ble funnet skjult i en bananlast fra Ecuador. Arkivfoto: Nederlandsk påtalemyndighet / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

1,2 tonn kokain var skjult i 31 kofferter som igjen lå i en bananlast. Beslaget ble gjort i havnebyen Guayaquil, opplyste ecuadoriansk politi mandag.

Ecuador har de siste årene blitt trukket stadig dypere inn i en blodig krig som handler om kontroll over områder og transportruter i den internasjonale narkotikahandelen.

Landet utgjør del av transittruten for kokain som produseres i Colombia, Bolivia og Peru og som blir smuglet via Ecuador til USA og Europa.

Sammenstøt mellom narkobander i Ecuador har økt i omfang den siste tiden og bidro i fjor til en drapsrate på 25 drap per 100.000 innbyggere, det høyeste tallet i landets historie.

I august opplyste tollmyndighetene i Rotterdam i Nederland at de hadde funnet 8 tonn kokain i en bananlast som hadde ankommet fra Ecuador.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer