3. april:

Over en million mennesker er bekreftet smittet i verden

Pandemien verden over – dette skjedde mens du sov.

Foto: PÅL NORDSETH (ILLUSTRASJON)/ TORA LIND BERG
Foto: PÅL NORDSETH (ILLUSTRASJON)/ TORA LIND BERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Mer enn en million mennesker er bekreftet smittet av det nye koronaviruset over hele verden. Nesten 53 000 mennesker har dødd, og mer enn 210 000 har kommet seg.
  • USA har registrert verdens høyeste tap på en dag, med 1 169 dødsfall.
  • IS har dukket opp igjen i Afghanistan, og hevder å stå bak drapet på mer enn 50 mennesker knyttet til landets shia- og sikh-minoriteter, i to angrep i Kabul.
  • I Bosnia er folk forbannet er en 52 år gammel kvinne døde av covid-19, etter å gjentatte ganger ha blitt nektet test fordi hun ikke hadde vært i utlandet. Kvinnen døde i armene på sin 29 år gamle datter idet hun prøvde å bære henne ned de tre etasjene til ambulansen – som ikke kom med medisinsk personell. Nå er den lokale klinikken stengt etter 40 ansatte ble sendt hjem i karantene.
  • Den amerikanske marinens sykehusskip Comfort ble sendt til New York for å avhjelpe byens overbelastede helsevesen. Skipets 1 000 senger står imidlertid stort sett ubrukt, og brorparten av mannskapet på 1200 er ikke i sving. Bare 20 pasienter er overført til skipet, ifølge New York Times. Marinens andre sykehusskip Mercy, som ligger til kai i Los Angeles, har hatt totalt 15 pasienter. «Det er kanskje plumpt å si det, med det er en vits», sier Michael Dowling, sjef for Northwell Health, New Yorks største sykehussystem, til avisa.
  • Saudi-Arabia har innført et 24-timers portforbud i de muslimske hellige byene Mekka og Medina, og utvidet tiltak for å bekjempe det nye koronaviruset. Folk skal holde seg hjemme med mindre de har samfunnskritiske jobber, må på butikken eller trenger helsehjelp. Biler kan bare frakte én passasjer. Andre arabiske arabiske stater har stengt distrikter med stor andel gjestearbeidere. WHO har anmodet land i Midtøsten om å ta sterkere grep mot virusspredningen.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer