Over 800.000 på flukt fra tørken i Somalia

Den verste tørken på 40 år har tvunget 805.000 mennesker på flukt fra hjemmene sine i Somalia, som trues av hungersnød, opplyser FN.

Legen Mustaf Yusuf forsøker å hjelpe tre år gamle Ali Osman, et av stadig flere kraftig underernærte barn i landet som nå opplever den verste tørken på over 40 år. Bildet er tatt i Mogadishu i juni. Foto: AP / NTB
Legen Mustaf Yusuf forsøker å hjelpe tre år gamle Ali Osman, et av stadig flere kraftig underernærte barn i landet som nå opplever den verste tørken på over 40 år. Bildet er tatt i Mogadishu i juni. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Bare i mai ble det registrert over 33.000 nye tørkeflyktninger, en 28 prosents økning fra april, opplyser FNs nødhjelpskontor i Somalia søndag.

Hjelpeorganisasjoner har i månedsvis ropt varsku om at hungersnød truer i Somalia.

Ifølge FN trues nå over 200.000 mennesker av «katastrofal sult» i Somalia, en dramatisk økning fra april da antallet var drøyt 80.000.

FN-organisasjonene har i månedsvis tryglet medlemslandene om penger for å holde sultkatastrofen på avstand, men har til nå fått løfte om bare 18 prosent av det som trengs i år.

Tørke er ikke uvanlig på Afrikas Horn, men den tørken Somalia, Etiopia og Kenya nå opplever, er uvanlig. Regnet har uteblitt de siste fire regntidene, og utsiktene er dystre for regntida som nå står for døra. Avlingene har sviktet, ingenting vil lenger gro og husdyra er døde av tørst og mangel på fôr.

Over 6 millioner av Somalias 16 millioner innbyggere står i fare for å sulte, ifølge myndighetenes tall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer