Over 60 barn drept i Gaza

61 barn i Gaza og to barn sør i Israel er blitt drept i kamphandlingene den siste uken. 366 barn er såret i angrep mot Gaza.

En kvinne i sorg ved siden av en bygning som ble ødelagt av et israelsk luftangrep på Gazastripen søndag. Foto: Adel Hana / AP / NTB
En kvinne i sorg ved siden av en bygning som ble ødelagt av et israelsk luftangrep på Gazastripen søndag. Foto: Adel Hana / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser nye tall fra helsemyndighetene på Gazastripen tirsdag.

Det betyr at tre nye barn er blitt såret i krigføringen for hver time som har gått siden konflikten blusset opp til rene krigshandlinger forrige mandag.

Til sammen er flere enn 1.000 mennesker såret i angrepene mot Gazastripen, ifølge Redd Barnas oversikt.

En gutt på ti år i Gaza forteller til Redd Barna at luftangrepene gjør ham vettskremt.

– Hver gang vi vil gå ut og kommer til døra, er det et nytt angrep, og vi må løpe inn igjen så fort vi kan. Hver gang jeg legger hodet på puta, er det et nytt angrep og jeg våkner redd, sier gutten.

Redd Barna advarer mot en trippel krise for barna i Gaza. Bombene i seg selv, strøm og infrastruktur som blir ødelagt og det faktum at skadde og syke barn ikke får forlate Gaza for å få behandling.

– Om lag 60 barn i Gaza er blitt drept på en uke. Hvor mange familier må miste sine kjære før verdenssamfunnet tar grep? Hvor kan barna løpe i dekning når luftangrepene regner over hjemmene deres, spør Jason Lee, landsjef for Palestina i Redd Barna.

(©NTB)

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer